maanantai 31. maaliskuuta 2014

Hörinää!

Viime viikolla eläinrintamalla tapahtui muutoksia. Lampaat lähti uuteen kotiin lampolaan. Karsinan vapautuessa hevoselle tuli seuraksi suloinen Neppari (Nestori oikeasti) poni. Kaksi oripoikaa on tutustellut ja kaverustunut ihan erottamattomiksi jo. Aamulla eläinlääkäri pisti rokotteet ja katsoi molempien kunnon. Molemmat käyttäytyi hyvin, itse jännitin niidenkin puolesta.
Pikkuinen pitkän matkan jälkeen.. turvaa on hyvä hakea isolta rauhalliselta kaverilta.

                                        Harjoitellaan laumautumista...



Nyt unohtui, kumpi se pomo olikaan?? Tämä pikkupallero laittaa kivasti liikkeeseen isommankin.

Onko syötävää???

Siskojen kanssa käytiin maastoilemassa pitemmällä reissulla ilman satulaa. Joogailtiin pellolla selässä ym.  Ponin ex omistaja sanoikin myydessään, että Neppari sopii meille kuin nenä päähän. Oikeassa oli! 


maanantai 24. maaliskuuta 2014

Lämmintä päivää pihalla

Päivä meni taas tuolla kuravellejä kierrellessä ihanassa kevätkelissä. Lapset harjoittelee kovasti ratsastusta sisällä illalla. Herran harjasta meni selvitellessä ja letitellessä mukavasti aika. Hevosen kuvaus on vaikeaa! Pyöräkelit on alkaneet, viimesetkin jäät lähti pihasta. Pitänee ottaa itelle hepo alle ja liuta lapsia pyörällä perään pikkuteille.
Käyhän se näinkin!






lauantai 22. maaliskuuta 2014

Wc uusiksi!

Ollaan tovi odotettu, että saadaan wc:hen kunnon allaskaapit ja seinät kuntoon. Jouduttiin väliseinän tukemisvaiheessa moukaroimaan yksi seinä rikki. Ikealta löytyi perusvalkoinen setti peileineen. Entinen musta itsemaalattu ja vanhasta koulupöydästä kyhätty allaskaapisto sai kyytiä. Tosin peilin pelastin vielä keittiöön.. Äiti ei voi kun ihmetellä. Ekaluokkalainen kokosi Ikean kalusteet näppärästi isin ohjauksessa.






Manta vahtii uutta tuttavuutta, hevosta, puusta käsin.


Ahkera apuri.



Karkuun ja lujaa! On ilo katsoa, miten vuosikkaan jalat jo kantaa pihaleikeissäkin. 

Uusi kukko ulkoiluttaa kanoja!


tiistai 18. maaliskuuta 2014

Hörinää ja piipitystä

Kuluneen viikon aikana pihapiiriin on ilmestynyt hörisijä, lämpöinen oripoika. Satulaton ratsastus eilen illalla onnistui hienosti. Lasten huoneessa majaa pitää lämpölampun alla neljä pikkuruista tipua. Maatiaisia ja ranskalaiskukko kasvamassa. Lisäksi vaihdettiin kotchikukko rauhallisempaan, kun edellinen alkoi hyökkäilemään jos lapset hoiti kanoja.





Trailerista pihalle ja tarhaan!


Koeratsiin lähdössä

Paljon on ihmeteltävää uudessa paikassa

Uusi kukko tekee tuttavuutta. Tosin kanat kyllä mököttää vanhan kukon perään.. tai sitten tämä uusi vaan viihtyy omissa oloissaan. 

Muutto ohi.

Kurkinpas täältä kolosta miten lampaat viihtyy uudessa karsinassa hevosen naapurina. 

Jalkapallokelejä on odotettu! Pienimmäinenkin änkesi peliin.

maanantai 10. maaliskuuta 2014

Lampaiden kerintää, pihan raivailuja ja seinän tukipilarin asettaminen paikoilleen

Kevätsäillä ei malttettas sisällä käydä kuin syömässä. Pojat tykkää rypeä rapakoissa ja kiipeillä puissa. Tallia ollaan siivottu ja kalustettu hepan tuloa varten. Loppuviikosta lämpoinen oripoika kotiutuu. Ihan uskomaton tukkajumala tulossa.

Kielo keritsemisvaiheessa
Lampaat on leikelty lyhempään villaan. Aikamoinen kasa lähti kolmesta lampaasta villaa.

Heinäpaalin päällä on kiva keikkua lyhyessä villassa.

Kukkuu!


Hormonit hyrrää kukolla hiukan liikaa. Muutaman kerran on hyökännyt jo yhtä poikaa kohti uhitellen. Eli pata odottaa tätä jättikotchikukkoa. Askel kohti oman lihan syöntiä. Tähän asti ollut vasta ajatuksen tasolla. 

 Seinään, joka kesällä uhkasi kallistua, tehtiin sisälle vielä tukipilari, joka yltää peruskallioon. Ei kovin sisustuksellinen, mutta kai sen jotenkin saa piilotettua nätimmäksi.

Metallilaatikolle uusiokäyttöä