perjantai 18. huhtikuuta 2014

Rantapiknikkiä ja leipomuksia

Pääsiääisvalmisteluja.. kokeiltiin ruohosipuli kinkkusarvia, dallaspullia ja peltisämpylää kinuskikissan sivuilta.

Tytön aarteet kotipihassa.

Vilinää jaksettiin ihastella muurahaispesässä kauan!


 Makkararetkellä käytiin lähirannalla. Kamera unohtui kotiin, mutta kännykällä ikuistettiin hienolla ilmalla makkaranpaistoretkeä ja viimeisiä jäitä. Muuttolintuja oli tullut jo kivasti.

 Lämmittää kalliooilla!

 Kaarnaveneen uittoa (Taisi upota)





tiistai 15. huhtikuuta 2014

Pääsiäistiput karkumatkalla

Tiput päätti että ulos on päästävä.. Kaninhäkki on jo jokusen aikaa ollut samassa tilassa isojen kanojen kanssa. Kukko on ottanut (ihme kyllä tiput) samaan laumaan.. Pienet piiperöt keksi että hepan karsinan kautta voi karata pihalle asti. Voi sitä vipellystä!




Karttiinpas pihalle!


Neljävee ripottelee "kasviruokaa" pitkästä heinän varresta tipuille.

Pikkuapurin kanssa keittiön alalistojen ja väliseinän tukeminen oli aika hidasta. Mukaan pitää päästä joka hommaan tämän tyllerön..

Hevosrintamalla kokeilin satulatta ja suitsitta eilen ensimmäistä kertaa. Ei ole mun ex monteratsu tainnu ennen ilman suitsia mennä niin että joku on selässä.. vartti kerrallaan ja painoavuilla. Rauhallinen oli ja ymmärsi että nyt on rentoa menoa. Lopuksi käveltiin hepojen kans 3 km molemmille uudessa suunnassa ja opeteltiin auton kohtaamista <3  


sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Virpomista ja kevätkukkia

Eilen askarreltiin vino pino vitsoja... Tänä aamuna isi kuskin hommiin ja lapset vitsoineen kyliä kiertämään.. Oman lapsuuden mukavimpia kevätmuistoja oli juosta naapureissa vitsoja viemässä. Iloisia virpojia kotiutui juuri.. meni vahingossa jo kertaalleen äitiä virvotut oksat myös, eli oksatalkoot jatkuu. 

 Ulkokukkia odotellessa narsissit ja krookukset saa koristaa sisällä.






Poikien pitkään odottamat pyörät tuli vihdoin. Pyöräralli alkoi pihatiellä!

 Mikäpä täällä nukkuessa. Aamun kuvio menee ihan vakiona. Ensin kopastaan kaviolla kumpi se pomo olikaan tänään (yö tallissa mietitty),  sitten mennään yksissä tuumin piehtaroimaan likaisimpaan paikkaan, syömään ja sen jälkeen pieni käy nukkumaan. Muutaman kerran säikähdetty, että karanneet ovat mokomat. Kun toinen makaa maassa samanvärisissä heinissä ja toinen on puiden varjossa.
Oliko pakko tulla herättämäään?

keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Hevosiin tutustelua, pihaleikkejä

Kuluvina päivinä on ponista kuoriutunut erittäin kiltti ja hyväluontoinen poika. Neppari kävelee nätisti riimun päässä takana eikä ryntäile enää yhtään.  Hepot nauttii isommasta aidasta, mahtuu kunnolla juoksemaan ja vähän metsää saivat aitaukseen myös. . Eilen viriteltiin aitaus puolta isommaksi ja lisättiin sähköt. Tänään ollaan saatu vihdoin pitkän etsimisen jälkeen heinää. Täällä päin hiukan saa etsiä tänä vuonna. 

Kiivettävä on! 




Totuttelua puolin ja toisin


Budi katselee tarkasti Nepparin harjauksen etenemistä!




Sisällä mennään kohti kesää... Pastellisävyt kehiin. Ikean päiväpeitoista ja kukista kyhätyt sohvanpäälliset on kätevä pestä. Ikealta löytyi myös Expedit hylly joka passaa hyvin poikien huoneen tapettiin laatikoineen. Aivan samat sävyt!