keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Tuvan kanssa takapakkia




Tässäpä huomattu päivänä muutamana, että hirsiseinä elää vähän liian vauhdikkaasti metsää kohti. Eli aukon kohdalla oleva hirsiseinä on tehnyt ässämutkan ja lähtenyt kallistumaan ulkoseinään päin. Myös ulkoseinä on antanut myöten. Pullistuma siinäkin. No tänään on viritelty vaijeria ja följäriä (vai mikähän se hieno nimi olikaan). Ihan suhteellisen paksusta hirrestä. Ei pääse ainakaan enää liikkumaan. Katossa kun on painoa tiilikaton ja 30 senttiä paksun hiekkaisen palomuurin (välikatossa) vuoksi.
Rumasti irvistää paikalleen nostettu pystypalkki. Ennen kiristystä huomaa, kuinka paljon seinä on pullahtanut.

Rälläkällä rautatankoa lyhemmäksi.

Sisällä olevan hirsiseinän tukeminen pystypalkeilla ja väliaikaisilla puristimilla.
Tuvan puolelta. Kuvassa näkyy rako, josta huomattiin seinän karkaaminen. Aiemmin seinä oli kiinni muurissa. Nyt muurin ja pystypalkin välissä on noin 5 cm:n rako. Omat haasteensa tukemiselle tuo iso muuri, kun pitäisi saada vaierit kiinni.

Seuraavakin päivä meni tukitoimien parissa, mutta nyt ei ole enää mökissä sortumavaaraa. Huh!




Näinkin kaunista koukkua tarvittiin tukitöissä

Lapset asetteli maalaamaansa laatat pöydäksi vaatehyllyjen päälle.

Tämä päivä meni lasten vaatteita lajitellessa. Ikean expeditit pinoon ja vaatteet myös Onpahan yksi sateinen päivä pulkassa. .







5 kommenttia:

  1. Harmi tuo seinähomma mutta ihmeesti Ahvenmäessä hommat tapahtuu! Mukava seurailla ahvenmäen elävää elämää. Lasten kanssa ei ole kahta samanlaista päivää =)

    VastaaPoista
  2. Joo, toista samalaista päivää odotellessa;) tuskin tulee. Mutta jokaisella päivällä omat muistonsa! Huomista odotellessa.Tämä päivä meni vattupusikoissa ja sateiden vuoksi sisällä. Mukavia päiviä sinnekin!

    VastaaPoista
  3. Ikäviä yllätyksiä tulee aina hieman vanhempien talojen kanssa, mutta voin sanoa että kyllä tulee uudempienkin. Nim.merk. 6v vanha talo ja purkukuntonen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta nyt se on tuettu niin hyvin, että ei huolta talven lumikuormasta. Joo, Katja. Ei nykyrakentamisellakaan voi taata ettei pääsis remontoimaan. Siks päädyttiin tähän vanhaan ja hengittävään ;) Talo ei vain tykännyt vissiin, kun hiukkan liikaaa lähti kantavaa seinää uuden keittiön vuoksi? Ja onpa tässä edelliset omistajat vuosikymmenien aikana tehty sellaisia korjauksia, että on saatu urakalla purkaa lahovaurioita. Mutta.. pelastetaan mitä pelastettavissa on!

      Poista
    2. Ehhei, ihan sama onko vm. 2006 talo vaiko vm. -26 talo, uudemmassa talossa voi olla pahemmat vauriot.
      Nim.merk. kokemusta on...

      Poista